Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 16 de setembre del 2013

El color de la nit.


Aquests dies la natura comença a donar signes de maduresa fisiològica, de mica en mica les clorofil·les aniran degradant-se i el verd desapareixerà d’algunes plantes del paisatge. Durant unes setmanes, poques, el taronja dels carotens prendrà el protagonisme al verd clorofíl·lic i molts de nosaltres ens excitarem per captar aquesta paleta de colors efímera que ens regala la tardor.
Mentre això no arriba, ens podem conformar amb jugar amb els colors de la nit. La fredor de l’hora blava que contrasta amb l’escalfor de la contaminació lumínica que tenyeix els núvols mitgencs i que l’aigua magnifica.
Imatge feta amb un minut de temps d’exposició, una sensibilitat de 400 ISO, el diafragma a f4,5 i la focal d’onze mil·límetres. Ah! també hi ha un toc de la llum d'un frontal sobre la mata de lliris grocs.

12 comentaris:

  1. "taronja carotens i verd clorofíl·lic". Això és ser entés.
    Jo no arribo a la teva sola, ni en coneixements ni en fotografia. Snif.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entès , entès..., poder una mica fantasma ;-).
      La veritat que quan vaig estudiar la fotosíntesi vaig al•lucinar molt i vaig entendre moltes coses, com la degradació esglaonada dels pigments fotosintètics.
      Gràcies pel comentari i ja veuràs com amb la pràctica dominaràs la foscor :-) Jo "estoy en ello", investigant per poder controlar una mica el tema.

      Elimina
  2. Espectacular en todo; colores, composición y esas nubes en movimiento gracias a la larga exposición, es decir; fabulosa Eduard, un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Seva,
      Cuando hice la foto pensé en lo que me dijo un compañeros el otro día: ¿Cómo te gustan las nocturnas? ¿qué se vea la iluminación o oscuras? yo le dije que depende y en este caso tomé la opción de darle luz. Supongo que es una cuestión de gustos. Yo estoy abierto a todo. Gracias por pasarte!

      Elimina
  3. Jo també estic esperant que els dies s'escurcin i brollin els colors.
    La nit enganja, aneu en compte.
    :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'hivern la nit és llarga, pots escapar-te abans de sopar i no perds hores de son, els sensors treballen millor amb el fred. L'únic inconvenient que li veig és la manca de la VL i que la feina l'has de fer soledat, poques vegades pots enganyar als companys :-)

      Elimina
  4. Respostes
    1. Ja ves! aprovechando la CL, no nos queda otro remedio :-)
      De hecho en algunas composiciones puede convertir un paisaje en algo especial (raro?).
      Un abrazo, Jose

      Elimina
  5. Foto espatarrant de varietat cromàtica.
    És a Vilaüt?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte, és Vilahut. Actualment, junt amb l'estany d'en Pericus, l'únic lloc amb aigua. Celebro que t'agradi

      Elimina